perjantai 17. tammikuuta 2020

Huopatumput

Pitkästä aikaa tein huopatumput.Huovutettuja asusteita olen muutamia tehnyt ennenkin kuten hatun,kaulaliinan ( jota voi käyttää myös sisustukseen kaitaliinaksi ), pohjalliset sekä huopahelmet, huovutettu saippua sekä tonttuja, mutta etupäässä kuitenkin tumppuja sekä tossuja.Huovutustapoja on monia kuten märkä/vesihuovutus tasona tai pesukoneessa ja neulahuovutus.
Nämä huopatumput tein lapselle huopalangasta ja virkkasin niihin vielä huovutuksen jälkeen koristeeksi kukkaset.
Huovutuksen tein pesukoneessa.Huopatumput tehdään isoiksi koska ne kutistuu/huopuu pesukoneessa 40 asteessa sopivan kokoiseksi.Varren ja kukan tein eri langasta joka ei huovu.
Itse tykkään että huopatumput on kaikista lämpimämmät  kylmillä keleillä ja vaikka vähän kastuvatkin niin ovat silti mukavan tuntuiset kädessä :)
Huopatumppujen perusohje löytyy täältä.

Onko sinulla huopatumppuja ja käytätkö niitä?







 Mukavaa tammikuuta ja kiva kun vierailit blogissani <3

13 kommenttia:

  1. Ihanat tumput! Minulla ei huopatumppuja ole mutta tuollaiset olisi kyllä tosi kivat:) Leppoisaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde <3 Nyt on niin lämmintä,että pärjää ilmankin tumppuja :D Huopatumput on kyllä ihan parhaat oikeen kylmillä ilmoilla <3

      Poista
  2. ihanan lämpöiset tumput! kauniit!)
    Huovuttanut olen jotain pientä virkkausta;),sekä kirppikseltä ostamani 100% villa neuleet...toinen lämmittää rintamuksiani talavella ,ja toinen hauottaa lanttukukkoaa,ym,sekä pullataikina nostatatukseen (pari leivinliina pullan päälle laitan sitten tuonvillapompan:)
    Mukavaa tammikuuta!
    ja Rentouttavaa sunnuntaita!,sinulle Anu!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Liisa <3 Oi mukava kuulla,että villaneuleita voi käyttää noinkin monipuolisesti.. pitääpä joskus kokeilla myös pullataikinan nostatuksessa :)
      Hyvää alkuviikkoa Liisa!

      Poista
  3. Nyt on kyllä lämpimät tumput :) Tossuja olen huovuttanut, mutta en koskaan lapasia. Pitäisi joskus kokeilla, sillä kyllä niistä tulee paljon lämpimämmät. Mukavaa tammikuuta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu,ehkä liiankin lämpimät näille keleille,mutta niitä talvikelejä odotellessa :D Varpaat pysyy myöskin lämpimänä huopatossuissa ja yleensä sormet ja varpaat palelee eniten kylmillä ilmoilla.

      Poista
  4. Ei löydy huopatumppuja, mutta mielelläni sellaiset huolisin ja jopa tekisin, jos olisi taitoa :D Upeat tumput kerrassaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Jani <3 ja suosittelen hommaamaan koska lyövät mennen tullen kaikenlaiset thinsulate tumput/käsineet lämpöisyydellään :)

      Poista
  5. Minulla on ollut ongelmia päästä blogiisi kommentoimaan, nyt tuntuu onnistuvan. Aivan ihanat tumput. Ottaisin mielelläni tällaiset itselleni. En tiennytkään että sellaista lankaa on erikseen myytävänä. Pitää joskus ihan kokeilla kun löydän sellaista lankaa . Mistä tietää minkäkokoiset pitää alkujaan tehdä? Uskon että ovat lämpimät vaikka minulla ei ole varsinaisesti koskaan ihan tällaisia ollutkaan. Hyvää alkavaa viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi harmi Nila,mikähän siellä mättää..välillä tuntuu,että kaikki koneet reistailee ;D Periaatteessa kaikki 100% villaa olevat langat huopuvat,mutta on vielä erikseen mainittu vaikka Novitan huopanen lanka tai natura ja Dropsilla on nepal ja paljon muitakin.Minä tein joskus ihan Pirkka lehden mukaan huopatumput,mutta enään en löytänyt tuota ohjetta netistä,mutta lehti on vielä tallella.Sanoisin, että koko voi olla 38cm x 15cm ja peukalo 12cm x 6cm.Silmukkamäärä 40 (naiselle).Neulotaan paksuilla puikoilla 8-10 riippuu langan vahvuudesta.Vielä jos haluaa tehdä tumppuun resorin niin se neulotaan ei huopuvalla langalla sekä normi puikoilla ja kun resori on valmis jatketaan huopuvalla langalla ja isoilla puikoilla loppuun.Laitan postaukseen vielä linkin novitan huopa lapasiin :)

      Poista
  6. Kiitos sinulle pitää jossain vaiheessa kokeilla ❤

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...