lauantai 28. toukokuuta 2016

Diy: Virkatut lasin- / kupinaluset muurausnarusta

Nyt olen virkannut vähän lisää tuosta muurausnarusta ja sain aikaiseksi pieniä lasin- tai kupinalusia .
Ovat käteviä, monikäyttöisiä ja helppo pitää puhtaana kun ovat muovia.. sekä soveltuvat hyvin ulkokäyttöön näin kesän korvalla.
Ohje on melko helppo ja halutessan voi paloja isontaa kerroksia lisäämällä tai vaikka yhdistellä isommaksi kokonaisuudeksi .

Täältä löydät myös purkinpäälliset !


erilaisia muurausnarulla virkattuja kupinalusia

muurausnarusta virkattu lasinalunen / kupinalunen

kupinaluset / lasinaluset pinossa

oranssi kupinalunen

Ohje:

1.krs: tee lankalenkkiin 3 kjs ( = pylväs) ja 11 p , sulje kerros ps:lla kerroksen aloittavaan 3kjs:aan silmukkaan

2.krs: tee 4 kjs (= pylväs ja kjs:a). *Tee jokaiseen edellisen krs:n pylvääseen 1 p, tee 1 kjs*, toista *–* vielä 10 kertaa (= 12 pylvästä), sulje ps:lla alun 3. kjs:aan .

3.krs: tee 1 kjs ja 1 ks. *Tee edellisen krs:n kjs-ketjuihin 2 ks ja niiden välisiin pylväisiin 1 ks*, toista *–* vielä 11 kertaa , sulje ps:lla kerroksen aloittavaan silmukkaan.

4.krs: tee 1 kjs ja 1 ks. *Tee 3 kjs ja tee 1 ks alempana olevan pylvään kohdalle*, toista *–* vielä 11 kertaa, sulje ps:lla kierroksen aloittavaan silmukkaan.

5.krs: tee 1 kjs ja 1 ks. Tee 5 ks jokaiseen edellisen krs:n kjs-ketjuun.

6.krs: siirry ps:illa keskimmäiseen ks:aan edellisellä krs:lla tehdyistä 5 ks:sta.  Tee 1 kjs ja 1 ks. *Tee 5 kjs ja tee 1 ks edellisellä krs:lla tehdyn 5 ks:n keskimmäiseen ks:aan*, toista *–* vielä 11 kertaa, sulje ps:lla kerroksen aloittavaan silmukkaan .

7.krs: tee 1 kjs ja 1 ks. Tee 9 ks jokaiseen edellisen krs:n kjs-ketjuun, sulje ps:lla kerroksen aloittavaan silmukkaan ja vedä lanka silmukan läpi. Päättele langat .

Kierroksia jatkamalla saat isomman alusen ja vaihda langan väriä 2. 4. 6. kerroksella jos teet monivärisen alustan .


2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...