lauantai 14. toukokuuta 2016

Pinaatti - fetapiiraat

Tein pinaatti - fetapiirakoita kun pakkasessa on vielä aikalailla pinaattia ja pitäisi käyttää ne pois . Pinaaattikeittoa ja lettuja olen enimmäkseen pinaatista tehnyt, mutta nyt tosiaan vähän muutakin välillä ; )
Ohje on helppo, nopea, muunneltavissa ja ennenkaikkea maukas : P






Pinaatti-fetapiirakoihin tarvitset :

1pkt lehtitaikinaa
n 60g fetajuustoa
200g tuorejuustoa
3/4dl pinaattia
1 kananmuna
mustapippuria
suolaa
ruohosipulia


1. Sulata taikinalevyt ja leikkaa ne keskeltä kahtia. Painele muffinssivuoan koloihin, laita uuni lämpenemään 200 asteeseen

2. Sekoita kulhossa  tuorejuusto, kananmuna, mausteet , pinaattisose, silputtu ruohosipuli ja hienonnettu feta.

3. Jaa täyte vuokiin ja paista uunin keskitasossa noin n 20 minuuttia, kunnes piiraat ovat kauniin kullanruskeita.

Ohjetta voit muokata käyttämällä tuorejuuston tilalla kermaviiliä ja pinaattisoseen tilalla tuoretta pinaattia tai vaikka tuoreita nokkosia ja ruohosipulin voi vaihtaa sipuliin. Jos käytät tuoretta pinaattia tai nokkosta niin varaa sitä enemmän kuin ohjeessa ja kuullota sitä pannulla pienessä määrässä voita tai öljyä ( samassa voi myös sipulia pehmentää jos käytät sitä) tai ryöppää ja soseuta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...