lauantai 23. huhtikuuta 2016

Virkkausta muurausnarusta: purkinpäällinen

Pitihän minun myös kokeilla muurausnarun käyttöä käsitöissä ; ) ..niinpä tilasin biltemasta muurausnarua ja ensituntuma tähän 'hittinaruun' on ihan hyvä.
Muurausnarut on erittäin värikkäitä ! Valkoinen oli kaupasta loppu, mutta ehkä saan sitä jostain toisesta kaupasta.
Tein tuikkupurkkeihin päällisiä näin aluksi ja tarkoitus on pitää näitä tuikkupurkkeja ulkona terassilla.
Vielä en tiedä miten tuo muovinaru kestää tuikun kuumenemisen .. sulaako purkkiin kiinni, mutta uskoisin että kestää lämmön ja säänvaihtelut paremmin kuin puuvillalanka.


erivärisiä muurausnaruja

muurausnarulla virkatut purkinpäälliset

pinkki purkinpäällinen

vihreä purkinpäällinen

keltainen purkinpäällinen
Ohjeet:

Punainen päällinen:

1. krs: 3 kjs (= 1. pylväs) ja 19 pylvästä. Sulje kerros 1 ps:lla 3. kjs:aan kerroksen alussa = 20 p.

2. krs: 3 kjs ja 1 p seuraavaan s:aan. *1 kjs ja virkkaa seuraavaan s:aan 1 p*, toista *–* vielä 17 kertaa.  1 kjs ja sulje kerros 1 ps:lla 2. kjs:aan kerroksen alussa .

3. krs: 1 ps kjs:a lenkkiin ,  5kjs ja 1p seuraavaan kjs:a lenkkiin , *2kjs  ja 1p seuraavaan kjs:a lenkkiin* toista kierros loppuun ja sulje kierros ps:lla 3. kjs :aan alun viidestä. Toista tätä 3. krs:ta niin kauan kuin saavutat haluamasi korkeuden.


Keltainen päällinen :

1. krs:  3 kjs (= 1. pylväs) ja 19 pylvästä. Sulje kerros 1 ps:lla 3. kjs:aan kerroksen alussa = 20 p.

2. krs:  4 kjs ja 1 p seuraavaan s:aan.  *1 kjs ja virkkaa seuraavaan s:aan 1 p*, toista *–* vielä 17 kertaa. Virkkaa vielä 1 kjs ja sulje kerros 1 ps:lla 3. kjs:aan kerroksen alussa.

3. krs: 1 kjs ja 1 ks ensimmäiseen p:een. *3 kjs ja 1 ks seuraavaan p:een*, toista *–* vielä 18 kertaa. Virkkaa vielä 3 kjs ja 1 ps 1. ks:aan. Siirry ps:illa seuraavan kjs-kaaren keskelle.

4. krs:  *4 kjs ja 1 ks seuraavaan kjs-kaareen*, toista *–* 19 kertaa. Virkkaa vielä 4 kjs ja 1 ps krs:n alussa olevaan ps:aan.

5. krs: 2ps ja 1ks kjs:a kaareen , *7p seuraavaan kjs:a kaareen , 1ks seuraavaan kjs:a kaareen, 4kjs ja 1ks seuraavaan kjs:a kaaareen*, toista kierros loppuun,  4kjs, 1ps alun ks:aan ja 1ps ensimmäiseen pylvääseen alun 7:tä pylväästä.

6. krs:  *1ks toiseen pylvääseen ,4kjs, 1ks toiseksi viimeiseen pylvääseen, 4kjs , 1ks kjs:a kaareen, 4kjs* , toista kierros loppuun, 2kjs ja 1pylväs alun ks:aan .

7. krs: *7pylvästä kjs:a kaareen , 1ks seuraavaan kjs:a kaareen , 4kjs, 1ks seuraavaan kjs:a kaareen* , toista kierros loppuun. Toista kierroksia 6 ja 7 niin kauan, että saat haluamasi korkeuden.


Mukavia virkkaushetkiä muurausnarun parissa <3

2 kommenttia:

  1. voi miten kivoja nämä on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,Vilijaana .. pidän näistä itsekin ja pitää odotella loppukesää niin voi poltella tuikkuja iltahämärässä terassilla :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...