perjantai 6. maaliskuuta 2020

Kevät keikkuen tulevi

Maaliskuu ja maa valkoinen niin kuin pitääkin kevättalvella olla.Katsotaan miten pitkään lumi pysyy maassa ja onko jo huomenna poissa ;) Kyllä nämä vaihtelevat ilmat / säät ihmetyttää.Tuuli on myös ollut kovaa pitkin talvea.Nyt kuitenkin aurinko paistaa ja linnut laulaa kevään tulon kunniaksi.

Kliivia alkoi kukkimaan pitkästä aikaa ja vielä ennen mullanvaihtoa.Lisäsin vain pintamultaa koska kukinta oli alkanut.Paavalinkukat saivat uudet mullat ja nyt sitten odotellaan kukintaa.
Krysanteemin ja tulilatvan otin lähikaupasta mukaan kun olivat niin kauniita :)

Onko sinun mielestä jo kevät ?












Aurinkoista ja mukavaa maaliskuuta <3

Kiva kun kävit blogissani <3

14 kommenttia:

  1. Hei Anu, kovin on talvista teillä. Lunta sentään on nimeksi asti. Meidän talvi on tullut ja mennyt ainakin neljä kertaa. Nyt vihertää nurmikot ja sipulikukat aloittelee kukintaansa. Valkoinen jouluruusu on kukkinut joulukuun aluasta asti pihalla kukkapenkissä ja lisää nuppuja tulee koko ajan. Tiedä sitten "räjähtääkö" se kun oikea kevätkausi alkaa. Hassulta tuntuu että se vaan pukkaa nuppua toisensa perään. Tätä voi jo kyllä mielestäni kutsua kevääksi sillä joutsenia lentää pihan yli ja sulassa joen poukamassa uiskenteli pari joutsenta etsiskellen ruokaa pohjasta.
    Kaunis on kliiviasi ja kovin aikaisin se kukkii. Omani ei vielä ole aloitellut kukintaansa mutta odotellaan. Se kukka tulee niin salaa ettei sitä aina tiedä mistä lehtihangasta se kukkavana puhkeaa. Iloista naistenpäiväviikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kaisa,kiitos kommentista.Sama täällä välillä nurmikot vihertää ja välillä pieni lumipeite.En ole enää pysyny laskuissa montako kertaa talvi tullut ja mennyt pois :) Voi miten ihanaa kun saat jo kohta ihastella sipulikukkia.Jouluruusua olen yrittänyt kasvattaa monta kertaa,mutta tekniikkani on ollut väärä koska olen luullut,että se istutetaan kukinnan jälkeen ulos,mutta maa on ollut jäässä ja kukka on kerinnyt kuoleen ennenkö maa on sulanut ;D Nyt vasta tajusin,että se ostetaan ja istutetaan maahan syksyllä tai kesällä.Ihana kukka tuo joulutähti ja kliiviakin <3
      Mukavaa tulevaa naistenpäivää myös sinulle!

      Poista
  2. Kauniita kukkia :) On se kevät. Varsinkin tänään, kun päivällä pilvet häipyi ja aurinko paistoi niin kauniisti. Tuntui, että kyllä nyt on kevät :) Mukavaa viikonloppua ja naistenpäivää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa <3 niin minustakin se on kevät nyt :) Kiitos samoin mukavaa naistenpäivää!

      Poista
  3. Meillä vietetään vielä viikonlopun verran hiihtolomaa. Maanantaina alkaa arki ja katseet suunnataan kohti kevättä. Päivän valoisa aika on pidentynyt ilahduttavasti. Ihan Ei näillä meidän talvikeleillä tunnu keväältä, mutta sielussa kuplii kevään odotuksen innostus ja ilo. Hyvää viikonloppua sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiva kuulla,että teillä on vielä lomaa jäljellä ja talvikelit jatkuu siellä <3 Täällä ei juuri talvea ole ollut.. ainakaan sellaista perinteistä lumista talvea :) Mukavaa tulevaa naistenpäivää <3

      Poista
  4. Meillä nyt kevät,pari päivää sitten oli täys talvi,(vesisade,,saa kevään liikkeelle...ainakin tulvavedet:((
    Kauniita kukkia.
    Oletko itse tehnyt tuo tulilatva ruukun??,kaunis:)
    Mukavia kevätpäiviä,Sinulle Anu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla,että sielläkin jo kevät :) Vettä täälläkin tullut ihan runsaasti ja saappaat saa olla jalassa kun ulos menee.Ruukku on kaupasta ostettu,mutta ihan mukava olisi tehdä ruukkuja itse.Kiitos samoin Liisa,oikein mukavia kevätpäiviä <3

      Poista
  5. On niin ihanan keväistä nähdä kevään värisiä kukkia ja niitä on ihan pakko kotiin jo tuoda! Minulla oli muutamana vuonna kevätesikoita ruukuissa ja pidin niitä vähän jo väkisin hengissä, että säästyivät kevään istutusvaiheeseen. Osa kupsahti kun ne tulevcat kauppoihin niin aikaisin. Sen sijaan hyvin sitkeitä ovat maassa istutusvaiheen jälkeen ja leviävät ihanasti puiden juurilla ja kukkapenkeissä ihan "matoiksi". Niitä sitten voi krouvisti lapiolla jakaa ja käsin irroitella nipuiksi ja levittää puutarhaan. Nyt jännään paljonko niitä ilmaantuu keväämmällä. Kukkivat pitkään. Kivaa kevään kohinaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin keväisiä, eikä voi mennä niiden ohi kun kaupassa piipahtaa ;)
      Mukava kuulla,että kevätesikoita voi siirtää myöhemmin ulos koska ovat niin ihania kukkia <3 Minulla vain yksi keltainen kevätesikko kukkamaassa ja haluaisin niitä lisää erivärisinä.Kiitos samoin Ulla Annika,kivaa ja aurinkoista kevättä!

      Poista
  6. Kliivia on ihana kevään yllättäjä. Mulla on monta ja kaikki kukkii himppasen eri aikaan. Koko vuoden jaksaa sitä hetkeä odottaa innolla. Kukat ovat niin näyttäviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ja todella nätit kukat.Minulla vain yksi tilan puutteen vuoksi ja on ollut pitkään kukkimatta kun jouduin siirtään sen eri paikkaan.On ihan nätti viherkasvinakin :)

      Poista
  7. Info menarik dan boleh sekali dicoba, Makasih buat infonya dan sukses selalu.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...