perjantai 14. syyskuuta 2018

Syksyn aikaa

Nyt se syksy näkyy jo kunnolla puutarhassa ja säässä. Vettä on satanut ihan runsaasti ja tuulikin on ollut voimakasta. Kukkaset vähenee uhkaavasti puutarhassa ja tuuli oli katkonut valkoisten miekkaliljojen varret, joten otin ne sisälle maljakkoon. Paljon tippuu myös lehtiä puista ja vähän  ruskakin näkyy, ainakin villiviinin lehdissä.
Taitaapa olla viimeinen kukkapostaus tältä vuodelta vaikka 'vanhoja' kukkakuvia on vaikka kuinka paljon. Zinniat eli oppineidenkukat jaksaa sinnitellä vielä ja ovat kukkineet todella kauan.
Laitoin myös muutaman kuvan perhosista, amiraali- , neito-, ja loistokultasiipi perhosista  sekä nokkosperhosen, ja herneentarhayökkösen toukista.

Tunnistatko sinä perhosia ja perhosen toukkia?Miekkalilja sateen jälkeen

Oppineidenkukka hämmästyttää pitkäikäisyydellään 

Pikkupetunia jaksaa vielä kukkia

Viimeiset auringonkukat

Sinistäkin sinisempi törmäkatkero

Villiviini vaihtaa väriä

Amiraaliperhonen

Neitoperhonen

Tämä loistokultasiipi on kuvattu jo kesällä

Toukkavaihe vielä menossa nokkosperhosella

Tyrnipensaan asukki on herneentarhayökkösen toukka

Vielä vähän auringonsäteitä ennen sadetta
Ihanaa syyskuuta ja kiva kun kävit blogissani <3

12 kommenttia:

 1. Kaunis syys-tarina.Kukat ovat kyllä meille ison ilon tuojia!Ja niitä katsellessa ,melkein tuntee kesä tuulen ohitse pyyheltävän:))
  mikä on tuo värikäs lehtinen kukka?,onko värinokkonen?Minulla kans tuon tyyppinen ,muistinkin nyt että pitää ottaa siemenet ensi kesäksi talteen.
  ihana tuo vimppa kuva:))
  Ihanaa syyskuuta sinulle Anu!!

  VastaaPoista
 2. Kyllä vaan Liisa kukat ilahduttaa kovasti ja vielä näin syksylläkin vaikka vähän pienemmällä kukkaloistolla :)
  Tarkoitakohan villiviiniä värikäslehtisellä kukalla?Lisäsin kuviin vielä kuvatekstit ja kukkien ynm nimet kun kiireessä jäivät pois.
  Kiitos samoin sinulle Liisa ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia <3 Aika huonosti tunnen perhosia, mutta toukkia en juuri ollenkaan. Onneksi tuo HerraMies tunnistaa aika hyvin, niin häneltä saa hihkaistua tunnistus apua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Hilu ja mukava kuulla, että HerraMieheltä saat tunnistus apua :)
   En minäkään niitä kaikkia tunnista vain yleisempiä perhosia ja toukkia.. onneksi voi googlettaa jos eteen tulee erikoisempi yksilö ;D

   Poista
 4. Oi miten kauniita kuvia! Ihania kukkia ja perhosia❤ Minä tunnistan vain yleisimmät lajit.kuten nokkos ja neitoperhosen:) Enkä kyllä toukkia ollenkaan..Karvamato "farmi" meillä on kyllä useampana kesänä ollut silloin kun lapset olivat pieniä:) Leppoisaa lauantaita❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiti Päde <3 sama täällä muutaman perhosen sekä toukan tunnistan ;).. kiva kuulla,että siellä on karvamadoilla ollut oikein farmi ;DD
   Lapsena etsittiin kovasti ainakin kiiltomatoja :)
   Mukavaa viikonloppua <3

   Poista
 5. Ihana tuo viimeinen kuva. ♥ Kukkakuvatkin taas niin kauniita. Noista ötököistä en niin välitä, toukat tuppaa ällöttämään ja perhoset ovat pelottavia läpsyttelevine siipineen... iik. Ruska on jo ihan ovella, ihanaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika ❤️ ja en minäkään niin kovasti ötököistä piittaa,mutta en myöskään niitä pelkää.Tiedän monia jotka pelkää joitain ötököitä tai muita pikku eläimiä! Oi kaunista ruskaa ei voita mikään 🍁

   Poista
 6. Voi, miten kaunista! Tosi hienoja kuvia olet ottanut. Toukkien tunnistus ei ole minunkaan vahvinta alaani. Ihania syyspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Tiiu ja eipä niitä kaikkia monikaan tunnista ehkä joitain yleisempiä :)
   Mukavaa viikon alkua!

   Poista
 7. Mukavasti on syksy hellinyt tänä vuonna säiden puolesta, mutta nyt taitaa kääntyä hiljalleen viileämpään suuntaan. Ja kyllähän tuo luontokin kielii, että kesä on takanapäin. Ihania kuvia olet ottanut, niitä on ilo katsella. Mukavaa syyskuun loppua sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jani ja tosiaan kyllä luonnosta huomaa,että syksy on meneillään vaikka vielä on saatu nauttia muutamasta lämpimästä päivästä :)
   Suloista sunnuntaita sinulle <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...