lauantai 31. lokakuuta 2015

Sipulipiirakka

Olen ihastunut karamellisoituun sipulipiirakkaan ja tehnyt sitä muutaman kerran tänä syksynä ja aina on yhtä hyvää.. vie kielen mennessään ;D
Tämä on mielestäni maailman paras sipulipiirakka :P


pohjataikina paineltuna vuokaan

täyte sekoitettuna

sipulit paahtumassa

täyte levitetty taikinan päälle

paahdetut sipulit päällimmäisenä

valmis uunista otettu sipulipiirakka

Ohje sipulipiirakkaan:

Pohja:

125g pehmeää voita
2dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
100g smetanaa tai Creme fraichea
suolaa
valkopippuria

Täyte:

n. 4 - 6 sipulia koon mukaan
1 pussi emmental raastetta
1 purkki Creme Bonjour Cuisine sipulisekoitusta
suolaa
sokeria
valkopippuria

Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään ja levitä vuoan pohjalle. Laita kylmään täytteen teon ajaksi.

Lohko sipulit  n. sentin paksuisiksi renkaiksi, paista voissa hitaasti hauduttaen,
ensin n.10minuuttia kannen alla, sitten ripotellaan lohkojen päälle sokeria ja käännetään ne pannulla ympäri ja annetaan hautua vielä n. 5 minuuttia. Lopuksi ripotellaan päälle hieman suolaa ja valkopippuria.

Sekoita creme bonjour sipulisekoitus ja emmental raaste keskenään ja mausta, jos tarpeen.
Levitä täyte pohjan päälle ja lisää karamellisoidut sipulit ja paista 200 asteessa n 30min.


Herkullisia hetkiä sipulipiirakan parissa ja kiva kun kävit blogissani <3

3 kommenttia:

  1. Tämä oli kyllä tosi hyvää!

    VastaaPoista
  2. Voi vitsi, pelastit juuri lapseni 1-vuotis synttärit. Etsin ja etsin ja etsin tätä Nelliinan blogissa ollutta ohjetta läpi internetin ja nyt se löytyi. Kiitos! Ja kyllä, kirjoitan tämän nyt ylös 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onneksi pikkuisen synttärit pelastui <3 Onnittelut pikku sankarille <3
      Olen joskus itsekin etsinyt jotain ohjetta netistä,jonka olen nähnyt ja ajatellut tekeväni.Mukavaa,että löysit sen kuitenkin kaiken vaivan jälkeen:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...