Tämä on mielestäni maailman paras sipulipiirakka :P
pohjataikina paineltuna vuokaan |
täyte sekoitettuna |
sipulit paahtumassa |
täyte levitetty taikinan päälle |
paahdetut sipulit päällimmäisenä |
valmis uunista otettu sipulipiirakka |
Ohje sipulipiirakkaan:
Pohja:
125g pehmeää voita
2dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
100g smetanaa tai Creme fraichea
suolaa
valkopippuria
Täyte:
n. 4 - 6 sipulia koon mukaan
1 pussi emmental raastetta
1 purkki Creme Bonjour Cuisine sipulisekoitusta
suolaa
sokeria
valkopippuria
Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään ja levitä vuoan pohjalle. Laita kylmään täytteen teon ajaksi.
Lohko sipulit n. sentin paksuisiksi renkaiksi, paista voissa hitaasti hauduttaen,
ensin n.10minuuttia kannen alla, sitten ripotellaan lohkojen päälle sokeria ja käännetään ne pannulla ympäri ja annetaan hautua vielä n. 5 minuuttia. Lopuksi ripotellaan päälle hieman suolaa ja valkopippuria.
Sekoita creme bonjour sipulisekoitus ja emmental raaste keskenään ja mausta, jos tarpeen.
Levitä täyte pohjan päälle ja lisää karamellisoidut sipulit ja paista 200 asteessa n 30min.
Herkullisia hetkiä sipulipiirakan parissa ja kiva kun kävit blogissani <3
Tämä oli kyllä tosi hyvää!
VastaaPoistaVoi vitsi, pelastit juuri lapseni 1-vuotis synttärit. Etsin ja etsin ja etsin tätä Nelliinan blogissa ollutta ohjetta läpi internetin ja nyt se löytyi. Kiitos! Ja kyllä, kirjoitan tämän nyt ylös 😁
VastaaPoistaNo onneksi pikkuisen synttärit pelastui <3 Onnittelut pikku sankarille <3
PoistaOlen joskus itsekin etsinyt jotain ohjetta netistä,jonka olen nähnyt ja ajatellut tekeväni.Mukavaa,että löysit sen kuitenkin kaiken vaivan jälkeen:)