lauantai 31. lokakuuta 2015

Sipulipiirakka

Olen ihastunut karamellisoituun sipulipiirakkaan ja tehnyt sitä muutaman kerran tänä syksynä ja aina on yhtä hyvää.. vie kielen mennessään ;D
Ohjeen löysin täältä ja nimenä ei suotta ole maailman paras sipulipiirakka <3


pohjataikina paineltuna vuokaan

täyte sekoitettuna

sipulit paahtumassa

täyte levitetty taikinan päälle

paahdetut sipulit päällimmäisenä

valmis uunista otettu sipulipiirakka

Ohje sipulipiirakkaan:

Pohja:

125g pehmeää voita
2dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
100g smetanaa
suolaa
valkopippuria

Täyte:

n. 4 - 6 sipulia koon mukaan
1 pussi emmental raastetta
1 purkki Creme Bonjour Cuisine sipulisekoitusta
suolaa
sokeria
valkopippuria

Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään ja levitä vuoan pohjalle. Laita kylmään täytteen teon ajaksi.

Lohko sipulit  n. sentin paksuisiksi renkaiksi, paista voissa hitaasti hauduttaen,
ensin n.10minuuttia kannen alla, sitten ripotellaan lohkojen päälle sokeria ja käännetään ne pannulla ympäri ja annetaan hautua vielä n. 5 minuuttia. Lopuksi ripotellaan päälle hieman suolaa ja valkopippuria.

Sekoita creme bonjour sipulisekoitus ja emmental raaste keskenään ja mausta, jos tarpeen.
Levitä täyte pohjan päälle ja lisää karamellisoidut sipulit ja paista 200 asteessa n 30min.



1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...