keskiviikko 20. elokuuta 2014

Raparperihillo

Tein raparperistä hilloa ja hyvää tuli : P

Ohje hilloon :

1 kg     raparperia pilkottuna
1 dl     vettä
300-500 gr    sokeria (josta 100-150 gr hillosokeria)
75-150 gr     fariinisokeria
1    kanelitanko
½ tl     kardemummaa

Laita raparperi, vesi, sokeri, kaneli ja kardemumma kattilaan. Keitä hitaasti kunnes seos sakenee. Sokerin määrällä voit säädellä makeutta.
Ennen purkittamista ota kanelitanko pois ja pienennä sen niin, että jokaiseen purkkiin riittää pala.
Kuumenna tölkit/purkit ja täytä kuumalla hillolla ja ennen kansien sulkemista lirauta pinnalle konjakkia/brandyä ja sytytä tikulla  palamaan (ilma pois) ja kansi tiukasti kiinni 

Tätä hilloa voi tehdä toukokuusta lokakuuhun. Kunhan leikkelee alkukaudesta syksyyn mennessä palat pienemmiksi, lokakuussa vain 3 kuutiosentin paloiksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...