Tein raparperistä hilloa ja hyvää tuli : P
Ohje hilloon :
1 kg raparperia pilkottuna
1 dl vettä
300-500 gr sokeria (josta 100-150 gr hillosokeria)
75-150 gr fariinisokeria
1 kanelitanko
½ tl kardemummaa
Laita
raparperi, vesi, sokeri, kaneli ja kardemumma kattilaan. Keitä hitaasti
kunnes seos sakenee. Sokerin määrällä voit säädellä makeutta.
Ennen purkittamista ota kanelitanko pois ja pienennä sen niin, että jokaiseen purkkiin riittää pala.
Kuumenna
tölkit/purkit ja täytä kuumalla hillolla ja ennen kansien sulkemista
lirauta pinnalle konjakkia/brandyä ja sytytä tikulla palamaan (ilma
pois) ja kansi tiukasti kiinni
Tätä hilloa voi tehdä
toukokuusta lokakuuhun. Kunhan leikkelee alkukaudesta syksyyn mennessä
palat pienemmiksi, lokakuussa vain 3 kuutiosentin paloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti